Ergonomi är läran om hur kroppen fungerar och rör sig. Genom att ta hänsyn till ergonomin kan onödiga skador och sjukdagar förhindras.

Ergonomisk hälsa utmanas av manuellt arbete som ökar risken för att anställda blir utmattade, får skador och en hög sjukdom frånvaro. Några av de största riskfaktorerna för skador är:

 • Besvärliga arbetssituationer (framåtböjningar, twist)
 • Upprepade rörelser (löfte, bär)
 • Våldsam ansträngning (trycka, dra, bära, lyfta tungt)

  Du kan undvika riskfaktorerna och därmed öka effektiviteten i att få några bra lyftlösningar. Jema Lift har ett stort urval av Lyftbord, täcker många arbetssituationer. Våra lyfttabeller kan användas som svettabeller, monteringstabeller, paketbord, rampbord, kannor för operatörer, palletisera.

  Vad man ska leta efter
  Hur upptäcker man ett problem med ergonomin? Hur upptäcker man att ett lyftbord behövs? Det bästa stället att börja är att gå igenom produktionen och leta efter dessa indikatorer:

  • Anställda som squate eller sträcker sig för att nå sitt arbete
  • Anställda som manuellt flyttar tunga föremål
  • Arbetsstationer med elefantfötter/avföring
  • Arbetsstationer modifierade av anställda för att underlätta arbetet

  Hälsosam ergonomi är viktiga för effektivitet och komfort. Kontakta oss Helst för vägledning om dina ergonomiska utmaningar och vilket lyftbord du bör välja.

  En bra ergonomi på arbetsplatsen säkerställer att anställda arbetar effektivt och vid rätt arbetshöjd för att undvika skador och förlorade arbetsdagar.

  Ryggont
  Ryggsmärta är den vanligaste arbetsrelaterade skadan och är orsaken till många sjukdagar.

  En korrekt hållning och arbetsprocesser utan kraftigt lyft förbättrar effektiviteten eftersom anställda är mindre utmattade och har färre sjukdagar.

  På Jema Lift är vi bra på att hjälpa kunderna att öka produktiviteten, och vi har lång erfarenhet av att hitta rätt ergonomisk lösning för dina arbetsflöden och processer.

  Hydrauliska lyfttabeller hjälper till att minska fysiskt arbete för anställda, undvika ryggsmärta på grund av felaktig lyft och öka effektiviteten.

  Förbättra ergonomi med ett lyftbord

   

  Fördelar med att lyfta bord
  Lyfttabeller löser två ergonomiska utmaningar på en gång:

  • Lyfttabeller Ta bort behovet av manuell lyft (en av de främsta orsakerna till arbetsskador)
  • Att lyfta tabeller gör det möjligt för anställda att placera arbetet där det passar dem bäst